Nong Shim znowu w kontrataku. Tym razem z nową zupką o
bliżej nieokreślonym smaku. Nazwa mnie przeraziła swoją długością. Bez zerkania
na zdjęcia opakowania nie dałabym rady jej wymienić z pamięci.
Co tym razem gigant produktów spożywczych z Korei nam zafundował?
Zupkę o dość przyjemnym ale mało zapadającym w pamięci smaku. Zrobiłam błąd, że
nie napisałam recenzji tuż po zjedzeniu ale dopiero po kilku dniach. Pozostały
mi tylko zdjęcia i marszczenie czoła licząc na to, że przypomnę sobie coś
więcej z dnia, w którym ją jadłam.
Procedura standardowa. Zagotować wodę w rondlu i wrzucić
wszystko do wrzątku. W opakowaniu tym razem czekała na mnie jedna saszetka +
makaron. Nie było suszonych warzyw.
Wielkiej różnicy to nie robi ale lubię przegryźć jakiegoś glona od czasu
do czasu, nie wspominając już o marchewce czy grzyba ‘god tier’ shiitake.
550 ml wody już się gotuje, makaron mięknie, pozostaje nam
tylko czekać. W sumie pachnie spoko.
Proszek ma taki sam kolor jak inne tego typu produkty, czyli pomarańczowo-czerwony.
To chyba dzięki zawartości czerwonej papryki i pasty sojowej.
Kiedy zupka już się ugotowała, ja poleciałam umyć włosy.
Przez ten czas temperatura zupki nadawała się już do konsumpcji.
W smaku była fajna, niczym się nie wyróżniała ale przyjemnie
się ją jadło. Nie paliła gardła a nudle były standardowo smaczne. Nic
szczególnego. Można było się najeść. Nie zrozumcie mnie źle, zupka mi smakowała
i była wyższych lotów niż te z polskich półek, do których jesteśmy
przyzwyczajeni. Niestety była gorsza od takiego Shin Ramyun. Ale była i tańsza.
(przynajmniej tak mi się wydaje)
Czy sięgnę po nią raz jeszcze? Jeżeli inne zupki mi się już
znudzą.
Smak oceniam na: Dobry.
Informacje o produkcie:
An Sung Tang Myun Ramyun
Producent: NONG SHIM, Seul, Korea.
Wartość odżywcza w jednej porcji: 540 kcal.
Zakupione w: Kuchnie Świata, Magnolia, Wrocław.
Dostępne: Większość sklepów z orientalną czy sprowadzaną
żywnością typu Kuchnie Świata, Allegro.
Cena: Około 5 zł.
Btw. co byście powiedzieli na mały konkursik? :D
0 komentarze:
Prześlij komentarz